Ресторан

У топлом амбијенту Етно ресторана, посетиоцима и гостима се свакодневно нуде јела припремљена на традиционалан начин, по бакином и манастирском рецепту. У ресторану етно села „Троношки вајати“ можете наручити најстарија српска јела, јела која су се служила на двору Немањића почетком XI века.

Сва јела у ...

Прочитај више

Културно догађање

Почетак Културног догађања почиње са одржавањем традиционалне ликовне колоније и то од 25.08. до 30.08.

Program kulturnog događanja

 

 

Прочитај више

Ликовна колонија 2016

Данас од 12 часова у нашем и вашем етно селу „Троношки вајати“ почиње  9. по реду ликовна колонија, Колонија 2016, на којој ће учествовати око 20 сликара из Србије.

Колонија ће трајати до 30 августа.

У простору етно села, за време трајања Колоније одржаће се до сада највећа продајна изложба слика са преко 300 радова.

Упоредо, ка...

Прочитај више

Прва библиотека у кафани у Србији

После уручења награде „Троношки родослов“ песнику Срби Игњатовићу за књигу „Цинобер“ у ресторану Етно села „Троношки вајати“, свечано је отворена „Прва библиотека у кафани у Србији„. Отварању су присуствовали представници града Лоз...

Прочитај више

О награђеној књизи „Цинобер“

Наш, већ можемо рећи, пријатељ и еминентни песник Срба Игњатовић дао је веома занимљив и поучан интервју за „Новости“, објављен 08.08. 2016. године, у коме коментерише однос Државе према писцима и култури уопште као и скоро примљену награду „Троношки родослов“, додељену од стране Епархије шабачке, Подринског културног клуба и Етно села културе „Троношки вајати“.

О изјави овог, пре свега великог чо...

Прочитај више

Додела награде Троношки родослов

У четвртак 14.07. ове године неимар и домаћин етно села „ТРОНОШКИ ВАЈАТИ“ уручио је награду „Троношки родослов“ књижевнику из Београда, Срби Игњатовићу.

Награду додељују Подрин...

Прочитај више

Попуст на смештај

Етно село „Троношки вајати“ за ваше најмлађе даје посебне повољности. За децу до 5 година смештај је гратис, а за децу од 5 до 10 година старости, етно село даје попуст од 50% на цене смештаја.Дођите и осе...

Прочитај више

Смештај

Етно село „Троношки вајати“ поседује смештајни капацитет од 35 лежајева распоређених у двокреветне, трокреветне и вишекреветне собе. Свака соба је аутентична и урађена по узору на спаваће собе наших предака из Јадарског краја. Свака соба у...

Прочитај више

Дневни боравак

Одморите се од дугог и напорног пута, или од свакодневних обавеза и напетости, баш онако како су се наши стари одмарали празником после мукотрпног и напорног рада.

Прочитај више
analyticstracking